Fűszerek varázslata

Ebben a témakörben lenne elég sok bemutatásra alkalmas szereplő.
Mindenképpen javaslom elolvasásra az egyik legszebb regényt, amelyet az utóbbi években olvastam Chitra Banerjee Divakaruni: A fűszermesternő.
Rengeteg fűszer előfordul az elbeszélés során, ám a szerző mindegyiknek egy egész fejezetet szentel: kurkuma, fahéj, görögszéna, édeskömény, gyömbér, bors, kömény, chili, lótuszgyökér, szezám.
Legtöbbjük kedves ismerős, néhányuk még ismeretlen.
Olyan hatalmas hatással volt rám, hogy ezután kezdtem el kombinálni az ételek receptjeivel.
Keresztül gázoltam, minden írott szabályon, megérzéseimet követve.
Gondolnátok, hogy egy mezei krumplilevesbe legalább 10 féle fűszert teszek?
Miközben a krumpli pucolással foglalatoskodom, nyelvem a szájpadlásomon és érzem mi minden kívánkozik levesembe a rendszeresen használt hétköznapi fűszereken kívül.
Csak azt tudom mindenkinek javasolni, bátran a fűszerekkel, rengeteg vár “feltámadásra”! Olyan fűszerek is, amelyek már a feledés homályába merültek, pedig anyáink és nagyanyáink konyhájában mindennaposak voltak.
Úgy érzem a ma emberének  a technika korában ismét fel kell fedeznie a jó, egészséges, ízletes ételek örömeit.
Bátran merem állítani: fűszerezni szükséges, egészséges és pompás élvezet.
Helyesen fűszerezett, jól elkészített ételt szívesen enni egészség és életöröm.
Szívvel főzni pedig egyenesen gasztro-orgazmus.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s