Szederkrémmel bágyasztott körte málnaágyon

Vilmoskörte, császárkörte, téli körte… ezektől a nevektől rögtön elábrándozok!

Visszanyúltam egy klasszikus recepthez, a boros körtéhez és elkészítettem életem legszebb rózsaszínű körtéjét, amit szederkrémmel és málnapéppel bolondítottam. A kettévágott körte fokozatosan halványul a külső élénkpirosból a belső áttetsző gyöngyházrózsaszínbe.

Hozzávalók:

4 körte,

7,5 dl vörösbor,

2 dl szederkrém,

25 dkg cukor,

20 dkg málnabefőtt,

1/2 citrom.

A körtéket egészben meghámozom úgy, hogy a csutkáját meghagyom. Egylábasban összekeverem a vörösbort, 20 dkg cukrot és a szederkrémet.

Hozzáadom a körtét és közepes lángon főzöm kb. 30 percig. A lábasban hagyom kihűlni (akár egy teljes napon keresztül is benne maradhat). A lecsepegtetett málnát összemixelem a citrom levével és a maradék cukorral. Sűrű szitán átnyomom a pürét. Tányérra helyezem a körtét és ráöntöm a málnapürét.

 

Advertisements
Kategória: Édes, Befőzés, Gyümölcs, Kalóriaszegény, Könnyű, Köret, Uzsonna, Vendégváró
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s