Prosciutto e melone, avagy sárgadinnye sonkával

A világ egyik leghíresebb és talán legkönnyebb dinnyeétele a sárgadinnye levegőn szárított sonkával. A prosciutto e melone a sós és az édes ízek tökéletes házassága.
Elkészítése igazán nem igényel tudást. Gyerekjáték a dinnyét megszabadítani a magjától, szeletekre vágni és egy jobb fajta levegőn érlelt sonka hajszálvékony szeleteivel tálalni.

Némi kreativítással lehet kombinálni bazsalikommal, rucolával, balzsamecettel. Dinnyét jéghidegre hűtve szintén hajszálvékonyra vágva tálalni.
Pecorino vagy parmezán kíséretében tálalni.

A lényeg az alapanyagokban van! Megéri mélyebben zsebünkbe nyúlni egy jófajta sonka vásárlásához.

Javíthatatlan olaszmániámból eredően kedvenc nyári vacsorám.

Mennyei! Már csak a tenger hiányzik… .

Advertisements
Kategória: Gyümölcs, Gyors, Könnyű, Olaszos, Snack, Uzsonna, Vacsora, Vendégváró
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s