Medvehagymás risotto

Az eredeti olasz rizottó receptekben a leggyakrabban arborio, baldo és carnaroli rizsfajtákat használnak.
Az ízletes fogás egyik titka – mily meglepő – a rizottóhoz való rizsfajta. Másik titka az elkészítésben rejlik. A rizst apránként kell felöneteni a forró alaplével, ezáltal krémesebb és ízeletesebb lesz.

Hozzávalók:

35 dkg risotto rizs,

2 ek olívaolaj,

2 dl száraz fehér bor,

2 ek parmezán,

1 dl alaplé, só.
Alaposan megmosott medvehagymát csíkokra vágtam.Az olívaolajon kicsit megpirítom a rizst, majd hozzáadom a bort és felforralom.Sózom és felöntöm alaplével, hogy éppen ellepje. Kb. 20 percig  lassú tűzön főzöm. Mikor már puha hozzáadom a medvehagymát és a parmezán sajtot.

Reklámok
Kategória: Ebéd, Gyors, Köret, Olaszos, Sós, Vacsora, Vendégváró
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s