Medvehagymás, kakukkfüves, pisztáciás au gratin spaghetti

Ezen a gyors -mondjuk úgy- ebéden nincs mit ragozni. A tegnapi medvehagyma pestóhoz hozzáadtam egy leheletnyi kakukkfüvet, pirított pisztáciát és a kifőzött, szigorúan durumlisztből készült és “al dente”*-re főzött spaghettire öntöttem.

* al dente- “ami jó a fognak” – a nem puhára, hanem roppanósra, nem túlfőzött tészta ( Itáliában kizárólag így eszik)

au gratin- (francia) pirított kenyérmorzsával és/vagy reszelt sajttal megszórjuk  és forró sütőben megbarnítjuk.

 

Advertisements
Kategória: Ebéd, Gyors, Olaszos, Pasta, Sós, Uncategorized, Uzsonna, Vacsora, Vendégváró
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Az az igazán autentikus olasz- Spaghetti all’ aglio, olio | Culinartz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s