Isler-linzer variációk

Nem, nem nem elírás!

Az isler és a linzer, majdhogynem egyformák. Elkészítésük csak az utolsó lépésben ágazik ketté.

Mindkettő alapja ugyanaz a tészta.

60 deka lisztet eldolgozunk

40 deka vajjal,

két tojássárgájával és egy egész tojással, majd egy órácskára hűtőben pihentetjük.

Kinyújtom és a kívánt formára szaggatom,  majd 200 fokon negyed óra alatt megsütöm.

Fodros szélű korongokat megkenem lekvárral, majd ráhelyezem a lyukas közepű korongocskákat.  (Ez utóbbit sütés előtt megszórhatjuk mandulával)

Elméletileg a sima szélű korongok lennének a hagyományos islerek, de ezúton őket is fodros szélűre szaggattam.

Bevonható csak sima csokoládéval, de miért ne legyen benne egy kis varia?-gondoltam én.

Íme a végeredmény!

Ki és mikor evett islert utoljára? Milyen volt?

Reklámok
Kategória: Ajándékba, Édes, Csokoládé, Kalória bomba, Karácsony, Sütés, Vendégváró
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s