Tortellini alla Sicilia

Emelje magasba a kezét, aki nem szeret olaszul enni!
Szeretem az olasz konyhát, a paradicsomot egyenesen imádom! Ezért egészen biztos, hogy hetente legalább egyszer kerül az asztalra egy kis pasta. Ha nem így történne, az egyenesen világvége lenne!
Így történt ez most is, kigondoltam és “magamra zártam” a konyha ajtót.
Ha azt mondom, házi tortellini készítésébe kezdtem, bizonyára sokan a fejükhöz kapnak, pedig elkészítése nem olyan nehéz, inkább csak időigényes.
Íme az én bevált receptem!
Tortellini
1/2 kg liszt
4 egész tojás
Lisztet összekeverjük a sóval, majd beletesszük a tojásokat és elkezdjük összedolgozni. Mikor kellően összeállt elkezdjük dagasztani, hogy rugalmas tésztát kapjunk belőle.
Egy órán keresztül pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket és a mártást.
Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 1 mm vastagságúra, majd 6X6-os kockákat vágunk belőle. Ráhelyezzük a tölteléket, háromszöggé hajtjuk és alaposan össze nyomkodjuk.
Először a háromszög csúcsát hajtjuk hátra, majd a két sarkát visszük az oldalára és ott rögzítjük.
Ezt követően forrásban lévő sós vízben, kb. 10 perc alatt készre főzzük.
Töltelék
1/2 sonka [akár füstölt tarja] darálva
10 dkg mozzarella
bazsalikom
1 közepes fej hagyma
olaj
Reszeljük le a hagymát és forró olajon kicsit pirítsuk meg, majd a darált sonkával összepirítjuk, hozzáadjuk az apróra tépett bazsalikomot és reszelt sajtot. Szükség esetén sózzuk.
Szicíliai mártás
1 közepes fej hagyma, reszelve
fokhagyma ízlés szerint
1 közepes padlizsán
1 doboz hámozott paradicsom
só, bazsalikom, apróra vágott kapribogyó
olaj
Padlizsánt meghámozzuk, apró darabokra vágjuk és besózzuk.[ ezt a műveletet célszerű még a tortellini elkészítése előtt elvégezni]
Felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és üvegesre pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a kinyomkodott padlizsánt és a hámozott paradicsomot. Lassú tüzön, folyamatos kevergetés mellett addig pároljuk, míg sűrű mártássá fő össze. Fűszerezzük. Hozzáadjuk a kifőtt tortellinit majd néhány percig együtt melegítjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Megszórjuk reszelt parmezánnal, bazsalikommal díszithetjük.
Mivel csak nagyon sápadt bazsalikomot kínáltak a boltban, így kénytelen voltam petrezselyemzölddel beérni, de mit mondhatnék az ízén nem rontott!

Reklámok
Kategória: Pasta, Salsa, Sós
Címke: , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s